Képzéseink 2020/2021-es tanévtől

Tanórákon kívül

Könyvtár

Rendkívül gazdag, 22000 kötetet magába foglaló könyvtár áll a diákok rendelkezésére. Szakmai könyveken és szépirodalmi könyveken kívül szakfolyóiratok, napilapok gazdagítják a palettát.

A könyvtár olvasóteremként is funkcionál.

A könyvtár honlapja elérhető a http://konyvtar.korosy.hu címen.


Informatika

Légkondicionált tantermeinkben a tanórákon kívül is van lehetősége minden diáknak belemerülni az informatika rejtelmeibe. E szerteágazó tudomány szinte minden ágába betekintést kaphat az a diák, akinek szorgalma, kitartása van és érdeklődik a korszerű tudományágak iránt.

Nincs mód arra, hogy mindent megemlítsünk, ezért álljon itt néhány kiemelkedő lehetőség:

  • Intel alapú multimédiás számítógépek, Windows 7 operációs rendszerrel
  • szélessávú Internet-elérés
  • struktúrált helyi vezetékes és WIFI hálózat
  • korszerű programozási nyelvek, programfejlesztés
  • kiadványszerkesztés
  • multimédia, videoszerkesztés, vágás
  • digitális kamerák, fényképezőgépek, webkamerák
  • stb.

Szórakozás

Számtalan iskolai rendezvénnyel kedveskedünk diákjainknak az egész tanév alatt.
Osztálybulik, délutáni rendezvények, iskolai bulik, Kőrösy party, gólyaavatás, vetélkedők, Kőrösy-napok, Christmas Party, szalagavató bál, diáknap, tavasz-napok stb. szolgálja a diákok jó hangulatát és egymás megismerését.


Irodalmi színpad

Iskolai rendezvények üde színfoltja az iskolában működő diák színjátszó társulat.
Öregdiákjaink a maiakkal együtt nagy odaadással, különleges tehetségükkel színvonalas darabokat adnak elő. Repertoárjukon főleg musicalek szerepelnek, de a prózai darabok is nagy kihívást jelentenek számukra.
Előadásaikat általában telt ház előtt, fergeteges sikerrel tartják meg, és lehetőségeikhez mérten sok meghívásnak is eleget tudnak tenni.


Sport

Testnevelés órákon kívül számtalan sportolási lehetőség kínálkozik a testnevelő tanárok szakszerű irányítása mellett. A tornaterem mellett saját konditerem, táncterem és udvari sportpálya segíti a tanulók egészséges életre nevelését, és mozgásigényük kielégítését.
Alapvető feladatának tartja az iskola a tanulók magas szintű szakmai oktatása mellett az egészséges életre és a sport szeretetére nevelést.


Kőrösy Média

A tanulók tanórák után kipróbálhatják magukat televíziós adások készítésében, újságkészítésben, rádióműsorok szerkesztésében. Mindezekről bővebben a Kőrösy Média saját honlapján olvashat.