Képzéseink 2020/2021-es tanévtől

EUROPASS bizonyítvány kiegészítő

EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő
igénylésének módja

A 2010. után kiadott szakmai vizsga bizonyítványokhoz kérésre EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő igényelhető. A bizonyítvány-kiegészítők kiadására munkaidőben 8-16 óráig (pénteken 8-14 óráig) van lehetőség az iskolában (Szeged, Stefánia 14.).

Az EUROPASS egy olyan egységes európai dokumentumcsalád, amellyel külföldi munkavállalás esetén lehetőségük van tanulmányaik, szakmai tudásuk bemutatására, a munkaadók tájékoztatására. Megkönnyíti a Magyarországon megszerzett szakképesítés használhatóságát az adott országban. Csak a szakmai bizonyítvánnyal együtt érvényes. Alapvetően angol és német nyelven igényelhető. Ha más nyelven kérik, akkor a fordítások miatt hosszabb ügyintézési idővel számolunk.

A bizonyítvány-kiegészítő az EUROPASS portfólió része, elkészítéséért költségtérítést kell fizetni a kiállító intézménynek.

Az ügyintézés menete:
1. Mindenkori minimálbér 5 %-nak megfelelő költségtérítés befizetése a gazdasági irodában. 2017-ben a minimálbér 127.500 Ft, így a bizonyítvány-kiegészítő adminisztrációs díja 6.375 Ft/nyelv.
2. A kérelem kitöltése és benyújtása az iskola titkárságán. A kérelem mellé kérjük mellékelni a szakmai vizsga bizonyítvány fénymásolatát és a befizetést igazoló nyugtát.
3. Az ügyintéző a kérelmezőt értesíti e-mail-ben a bizonyítvány elkészültéről.
4. A kérelmező átveszi a titkárságon a hitelesített dokumentumot. Az ügyintézés határideje 2 hét.